Föreningen

Förr i tiden var det konkurrens mellan butikerna på orten, ofta i god anda men även mer handgripligt. Senare fick man kämpa mot närliggande köpcentra eller andra städer om kunderna. Idag är konkurrensen global. Kunderna kan likaväl beställa en vara från USA och få den i brevlådan, eller gå ner på orten och köpa den i en butik. Nyckeln att få kunderna att handla hos just dig som handlare måste du själv hitta, men det första steget måste vara att få Gnestas invånare att så långt det är möjligt stanna på orten när de ska handla. Det kan vi gemensamt skapa bra förutsättningar för, om vi samarbetar lokalt.

2012 bytte vi namn, från Gnesta Köpmannaförening till Gnesta Handel. Svensk Handel förändrade sitt arbete med lokalföreningarna, och då passade vi på med detta namnbyte. Samma förening fast annan logga och namn. Man behöver inte vara medlem i Svensk Handel för att vara medlem hos oss.

Om du är intresserad av att hålla Gnestas affärsliv levande så är du inte ensam. Tillsammans kan vi samarbeta med aktiviteter, vi kan fortsätta vår diskussion med kommunens ledning fast med ännu mer tryck bakom våra önskemål. Det är inte dyrt att vara med, frågan är om du har råd att inte vara med.

Välkommen till vår förening!